x
A biokertapolas.hu weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb böngészési élmény nyújtásában. Az elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Trifender WP PRO Termésnövelő Baktériumkészítmény

Trifender PRO WP Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.300 Ft (1.811 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BG0502021
Gyártó: Kwizda
Elérhetőség: 10 db raktáron

Trifender WP PRO Termésnövelő Baktériumkészítmény

20g/csomag
100m2 területre

 

 

Kiszerelés

Leírás és Paraméterek

Trifender® PRO WP Termésnövető mikrobiológiai készítmény.  Ökológiai gazdálkodásban (BIOtermesztésben) engedélyezett szer.  A Trifender az emberre és a környezetre ártalmatlan biológiai készítmény. Felhasználása csökkenti a mezőgazdasági termelés kémiai növényvédő szer terhelését. 

Hatóanyaga: Trichoderma asperellum antagonista gomba törzsének konídiumai és hifa maradványai. 

A Trifender® PRO előnyei:

  • antibiotikus hatású anyagokat termel más mikroorganizmusok ellen
  • más gombák gombafonalának közvetlen parazitálása
  • elveszi az életteret más (számunkra nem kívánatos) gombák elől
  • növényi részek növekedést serkentő anyagokat termel
  • bizonyos hasznos mikroelemeket könnyebben felvehetővé tesz  a növények számára,  cellulózbontás,
  • a gyökérrendszer környezetében lévő (más mikrobák által termelt) kedvezőtlen tulajdonságú anyagokat közömbösíti, lebontja.

Hogyan hat? 

  1. A talajba kerülve a Trichiderma asperellum elszaporodik, kihat a talaj mikrobiológiai összetételére. 
  2. A talajból fertőző kórokozó gombákat (pl. Sclerotinia, Pythium, Fusarium, Phytophthora) megfertőzi
  3. Elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így k özvetlenül a növényre is hat: fokozza a növények növekedését, valamint javítja azok stressztűrő képességét.  Ezáltal növeli a termést.  

Hogyan használjam?  
A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. (Vízzel össze kell keverni.)
24–36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termékek hatását.
A maximális koncentráció 1%-os legyen (100 l vízben maximum 1 kg Trifender ®-t lehet elkeverni.) Ennél több vízzel az adott terület egységre vonatkoztatott mennyiséget ki lehet juttatni, de kevesebbel nem!
 

Zöldségfélékben, házikertben:   a készítményt a talaj felszínére kell permetezni, vagy az elvetett magokat, ill. az elültetett palánták, csemeték gyökerét kell a készítmény vizes szuszpenziójával (0,0125–0,025%-os oldatban) beöntözni. Kis mennyiségű vízzel történő kijuttatás esetén sekély talajba dolgozás javasolt. Beöntözés esetén a hektáronkénti kívánatos dózist kell a kezeléshez szükséges vízmennyiséggel kijuttatni. 
Napraforgóban és egyéb szántóföldi kultúrákban:  vetést megelőzően javasoljuk kijuttatni és utána bedolgozni. A vetés utáni, de a kelés előtti kijuttatás is járható út (pl. napraforgóban gyomirtással egy menetben), de annak hatása a kezelést követő csapadék függvénye. A készítményt mélyhűtve vagy hűtve tároljuk!

Mikor kell ismételni a kezelést?
Kertészeti kultúráknál
a kezelés 3–4 hetente 1–2 alkalommal megismételhető, de 6–12 hét után mindenképpen javasolt. A készítmény hatását optimálisan 16–25°C talajhőmérséklet és 60–70% víztelítettség mellett fejti ki.
Az első, teljes felületre történt kezelés után a második állománykezelést csepegtető berendezéssel vagy mikro szórófejes öntözéssel is meg lehet oldalni (a növényre permetezni, majd locsolással a talajba mosatni is lehet a készítményt).

A szer felhasználható különböző szántóföldi és kertészeti kultúrákban, a növények életképességének, növekedési erélyének fokozására.

Keverhetem-e más szerekkel?
A Trifender gombákra is ható talajfertőtlenítő szerekkel és gombaölő szerekkel együttesen NEM alkalmazható. Bora WP- vel NEM keverhető!

FELHASZNÁLÁS

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Bimbóskel Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Brokkoli Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Burgonya Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Cukkini Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Cukorrépa Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Csemegekukorica Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Dohány Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Fejeskáposzta Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Fejessaláta Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Fokhagyma Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Fűszerpaprika Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Görögdinnye Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Hagyma Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Hibridkukorica Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Jégsaláta Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Kajszi Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Karalábé Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Karfiol Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Kelkáposzta Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Krizantém 1 szál Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha  
Krizantém 2 szál Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha  
Kukorica Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Lencse Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Lucerna Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Mák Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Málna Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Mustár Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Napraforgó Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Olajlen Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Olajretek Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Olajtök Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Őszibarack Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Padlizsán Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Palántanevelés Talajkezelés 10-20 g/100 m2 nk.*
Paprika Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Paradicsom Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Petrezselyem Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Pohánka Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Póréhagyma Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Repce Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Sárgadinnye Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Sárgarépa Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Szamóca Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Szárazbab Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Szárazborsó Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Szeder Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Szója Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Torma Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Uborka kordonos Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Vöröshere Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Zeller Talajkezelés, termésnövelés 1-2 kg/ha nk.*
Zöldbab Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*
Zöldborsó Talajkezelés, termésnövelés 0,5-1 kg/ha nk.*

Mikrobiológiai készítmények

Mikrobiológiai megoldások a talajból támadó károsítók kiszorítására

Kertünk növényei és talaja is rászorul a kártevők elleni védelemre az egészséges, szép termés és a növekedés érdekében. Ha valaki bármi rendelleneset tapasztal a kertében, a helyi gazdaboltban egész biztosan kap megfelelő szakmai segítséget. A megfelelő permetszerrel aztán a kezeli a növényt.

Szerencsére a növényvédelmi lehetőségek között napjainkban fokozatosan teret nyernek a környezetkímélő módszerek, és egyre több kertbarát igyekszik ebben a szellemben gondozni növényeit, legyen szó akár virágos balkonnövényekről, akár kerti zöldségnövényekről. A környezetet nem terhelő biológiai készítmények használatával nemcsak kíméljük környezetünket, hanem sem az embereket, sem a házi- vagy vadállatokat sem fenyegeti semmilyen veszély a zöld megoldásoknak köszönhetően.  

A gondosan elültetett vagy elvetett növényeket számos talajból támadó veszély fenyegeti. Ezek a kártevők és kórokozók nagy problémát jelenthetnek, sok esetben a növényeink teljes pusztulásához vezethetnek. A hasznos mikrobiológiai termékekkel környezetkímélő módon fékezhetjük meg a káros gombák és kártevők terjedését. Növényeink számára egészséges talajéletet biztosítanak, és javítják a talaj mikrobiológiai egyensúlyát.

A hasznos mikroorganizmusok használata az emberi vagy állati egészsége tekintve semmilyen kockázatot nem jelent.

Tárolásuk

A biológiai készítmények a hideg körülményekre nem érzékenyek, sőt, fagyasztva évekig tárolhatóak. A meleg környezetre viszont érzékenyek, ezért célszerű 15°C alatt tárolni a termékeket. Így az eltarthatóságuk 6 hónapra garantált. Ennél melegebb helyen azonban 3 hónapra csökken a tárolhatóságuk. Mérlegeljünk tehát, hogy a terméket mennyi idő alatt fogunk felhasználni, és a hatékonyság megőrzése érdekében gondoskodjunk a megfelelő tárolásról. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő