A biokertapolas.hu weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb böngészési élmény nyújtásában. Az elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Zöldség -, Fűszer -, és Virágmagok

Paradicsom, paprika-, retek-, karalábé-, borsó, és más zöldség vetőmagok webáruháza. Leginkább magyar termesztésű vetőmagokat talál gazdaboltunkban. A termékképen segítségképen jelöltük, hogy csávázott, vagy bio vetőmagot választott éppen. Kérdése van? Hívjon bennünket nyitva tartási időben! 06 26 389 632

Vetőmagszalagok Vetőmagszalagok
Vetőmagszalagok az egyelés nélküli zöldségeskerthez...
Paradicsomfélék Paradicsomfélék
Balkon-, lugas-, koktél- és befőző paradicsomok...
Paprika félék Paprika félék
Étkezési édes- és csípős paprikák, fűszer- és különleges chili paprikák...
Gyökérzöldségek, Petrezselymek Gyökérzöldségek, Petrezselymek
Pasztinák, sárgarépa, zeller, levélpetrezselyem...
Hagymák, Dughagymák Hagymák, Dughagymák
Dughagymák, vörös- és lila hagymák, fokhagymák....
Saláta- és Káposztafélék Saláta- és Káposztafélék
Káposzták, saláták, kelkáposzták bio-, csávázott, és magszalagok....
Uborkafélék Uborkafélék
Salátauborka, kovászos, bio-, kígyóuborka...
Retek- Karalábé- és Céklafélék Retek- Karalábé- és Céklafélék
Hónapos retek, fekete- és jánosnapi retek, cékla vetőmagok...
Tökfélék, Cukkinik, Dinnyék Tökfélék, Cukkinik, Dinnyék
Dísz- és gyalulni való tökök, kerek, sárga és fekete cukkini különlegességek, görög- és sárgadinnyék...
Bokor- és Futóbabok Bokor- és Futóbabok
Mutatós tűzbab, bokor- és futóbabok, szárazbabok...
Borsók Borsók
zöldborsók, velőborsók korai és másodvetésre...
Kukoricák Kukoricák
Szuperédes csemegekukorica, pattogatni való...
Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: vetesinaptar
Rendelhető
0 Ft
Cikkszám: BK0107002
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BK0107003
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BK0108001
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0105004
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0107003
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0107004
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0107005
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108001
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108002
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108003
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108004
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108006
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108007
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0108008
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301001
Elfogyott
210 Ft
Cikkszám: BM0301002
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301004
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301005
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301006
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301007
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301008
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301009
Rendelhető
210 Ft
Cikkszám: BM0301010
Rendelhető
210 Ft

Miért érdemes palántázni? 

A palántázással elsősorban időt nyerhetünk. Májusban nem a magot vetjük veteményesünkbe, hanem az otthon nevelgetett erős, szép palántánkat ültetjük ki. Ezzel akár 2 hónapot is nyerhetünk, és időben szüretelhetjük zamatos zöldségünket.

Milyen zöldséget érdemes palántázni?
- paradicsom és paprika (8 hétig nevelgethetjük őket a kiültetésig)
- fejeskáposzta, kelkáposzta, és egyéb káposztafélék (6 hét múlva kiültethetők)
- uborka, cukkini, csillagtök, brokkoli, karalábé

A palántázáshoz csupán egy-két dologra van szükségünk:
- jó minőségű vetőmag
- palántázó edényke (pl. szaporítótálca)
- palántaföld
- világos ablak

Mibe vessük el a magokat?

A kényelmesebb palántázáshoz praktikus eszköz a szaporítótálca.
Előnyei:
- kényelmes, mert öntözéskor nem borulnak fel a kis cserepek
- kisebb helyet foglalnak a palánták a szoros, egymás melletti kockacserepekben
- a sorokat könnyen megjelölhetjük, nem keverednek össze később a pohara
- kiültetéskor könnyebb a tálcát magunkkal vinni, mint 40-60, vagy még több kis poharat
- jövőre újra használhatjuk szaporítótálcánkat, így csak egyszer kell megvásárolnunk.

Tennivalók a vetés után:
- világos, egyenletes szobahőmérsékletű (20-24 °C) helyen nevelgetni őket
- locsolni (én inkább egy kézi permetezőflakonnal spriccelgetem a földet, hogy kellően nedves legyen)
- letakarni fátyolfóliával, hogy párás, meleg klímát biztosítsunk a csírázó magoknak.

Mire figyeljünk oda palántaneveléskor?

A kis palántáknál 4 leveles állapotig fokozottan figyeljünk az egyenletes hőmérsékletre, mert a Palántadőlés elnevezésű fertőzés ilyenkor könnyebben támad. Ezt a megbetegedést több gomba- vagy baktériumfajta is okozhatja. Jellegzetessége, hogy a palánták egyszerűen "elfekszenek", miután a gyökerek nyaki része elvékonyodott, elrothadt.

A csávázott (előkezelt) vetőmagok kisebb valószínűséggel betegszenek meg. A csávázással a mag felszínére juttatott növényvédő szer akkor fejti ki hatását, amikor a magot a nedves talajba helyezzük. A szer a mag felszíne közelében a kórokozókat elpusztítja, így azok nem tudják megfertőzni az éppen csírázó magvakat.

Kiültetés előtt fokozatosan kell szoktatni őket a kinti klímához: egy hétig nappal ki lehet tenni őket a teraszra, szélvédett helyre. A hűvösebb éjszakákon semmiképp ne hagyjuk kint őket!

Eredményes Kertészkedést kívánunk!
A Biokertápolas Csapata