Bio-Vöröshagyma csíramag
Cikkszám: | BKM17901 |
Elérhetőség: | 3 db raktáron |
Javítja a keringést, erős gyulladáscsökkentő hatású. 6-8 nap csíráztatás után fogyasztható. |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Zöldségeskert kialakítása
Csíra - Tippek |
Leírás és Paraméterek
A vöröshagymacsíra fogyasztása javítja a keringést és jó az étvágytalanság ellen is. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, és nyálkaoldó hatása miatt a gyomor és bélpanaszok enyhítésére is kiváló.
B1, B2 és C vitamint, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas és cink ásványi anyagokat tartalmaz nagyobb mennyiségben.
Ízletes a zsenge, enyhén csípős csíranövény salátákban, túrókrémekben, de fogyaszhatjuk műzlibe, joghurtba keverbe, vagy akár magában is.
A csíranövény 6-8 nap után fogyasztható.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó mag!
Csíráztatás menete:
- A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órát.
- Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel. Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük.
- Tartsuk az edényz 18-20 °C-on, világos, de nem kötvetlenül napfényes helyen.
- Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel.
- A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.
A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.
Csíra - Tippek
VITAMINBOMBA A TÉLI NAPOKON IS
A január-februári hideg téli időszakban szervezetünk nagyon ki van éhezve a vitaminokra és ásványi anyagokra. A fólia alatt termesztett zöldségeknek - az UV fény hiánya miatt- jóval alacsonyabb a vitamintartalma, mint a szabadföldön termesztettnek, ezért ilyenkor még nehezebb pótolnunk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat.
Mit tehetünk hát ezekben a hónapokban egészségünkért? - a mi javaslatunk: egy kis változatosság az étrendünkbe; egy közös pár perces napi program, amiben otthon még a gyerekek is szívesen részt vesznek; a csíráztatás. Nagyon egyszerű dolog, nincs vele sok feladatunk. Naponta két alkalommal foglalkozunk vele 2-3 percet, és 3 – 4 nap múlva már eszegethetünk is!
Vitamindús és egészséges - a csírák koncentráltan tartalmazzák a növény fejlődéséhez szükséges vitaminokat, tápanyagokat, enzimeket. Táplálóak, mégsem hízlalók. Normalizálják az anyagcserét, segítik a szükséges tápanyagok felszívódását és beépülését.
Változatos - ehetjük akár nyersen, vajas kenyérre, szendvicsre pakolva, salátánkba, joghurtunkba keverve, de készíthetünk belőlük vegyes köreteket is. Más-más csírafajtáknak különböző íze és eltérő élettani hatása van. Ízük nagyon hasonlít az adott mag növényének ízéhez, például a retekcsíra olyan, mintha valóban retket enne az ember.
Miben csíráztassunk? - Legjobban akkor járunk, ha egy műanyag, vagy agyag csíráztató tál legalsó, zárt részét használjuk erre a célra. Ha többféle magot szeretnénk csíráztatni, emeletes csíratál a legpraktikusabb megoldás.
Biokertbarát Tippünk - Ha B2 vitaminban gazdag csírát szeretnénk, sötétebb helyen csíráztassunk, ilyenkor a növénykénk is világosabb lesz. Amennyiben világos helyen (pl ablak előtt ) tartjuk a magokat, élénkzöld és C vitaminban gazdag csírát kapunk.