Leírás
Kapor
Talaj iránt igénytelen egynyári fűszernövény, szélsőségesen gyenge talajok kivételével jóformán bárhol termeszthető. Vízigényes, a szárazabb napokon mindenképpen öntözzük. Napos helyet, tápanyagban gazdag talajt igényel. Szakaszosan vetve mindig friss és zsenge hajtásokat nyerünk. A szárától a levelén át a virágjáig a növény minden része használható. Húsételek, tökfélék és túrós sütemények iváló aromájú ízesítője. Kedvelt fűszernövényünk, zöld részeit frissen, szárítva vagy fagyasztva savanyúságok, káposztából és babból készült ételek ízesítésére használjuk. Kiváló salátaöntetek, fűszerecet készítéséhez is. Jó szomszédja babnak, borsónak, uborkának, céklának és hagymának.
- főként szabadföldi termesztésre javasoljuk
- húsételek és túrós sütemények ízesítésére
- napos helyre ültessük