Cukorborsók: Termésük hüvelyestől fogyasztható, a belső rostos pergamenthártya hiányzik belőlük. Kifejtőborsók: Hidegtűrők, a legkorábban vethető borsófélék. Zsengeségüket rövidebb ideig őrzik meg, mint a velőborsók. Velőborsók: Keléskor érzékenyebbek az alacsony hőmérsékletre, de hosszabb ideig szedhetők zsenge állapotban.

A borsó jó szomszédai: kapor, uborka, tök, káposztafélék, karalábé, fejes saláta, kukorica, répa, hónapos retek, cukkíni, káposzta, zeller, spárga, padlizsán, spenót, fehérrépa, csemegekukorica, menta, rozmaring, cickafark. A borsó rossz szomszédai: bokorbab, burgonya, fokhagyma, póréhagyma, paradicsom, hagyma, szőlő, petrezselyem, metélőhagyma, kelbimbó, édeskömény. 

250-300g vetőborsó kb 1000szem. Vetőmagigény: 200-300g/10m2.
Vetésmélység: 3-4cm. Ajánlott sor- és tőtávolság: 40x3-5cm. Csírázás 8-16C0-on: 8-14 nap.