Leírás
Vöröskáposzta ehető csíramag A vöröskáposzta csíra vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatással bír. Antioxidáns tartalmánál fogva a daganatos betegségek kialakulását gátolja. Kiváló csemege a csíra és a reszelt alma keveréke citrommal, olívaolajjal.
A csíranövényeket 5-6 nap elteltével fogyaszthatjuk.
Csíráztatás menete:
1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órát.
2. Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel. Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük.
3. Tartsuk az edényt 18-20 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfényes helyen.
4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel.
5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.
A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.