Leírás
Salátaborsó ehető Mikrozöldség csíramag 60g
A salátaborsó friss hajtásai édesek, ropogósak, kiválóan használhatók nyersen salátakeverékekbe és díszítésre.
Termesztése:
Vegyünk egy csíráztató tálcát vagy virágládát és töltsük meg félig földdel. Szórjunk rá bőségesen borsó magot, majd takarjuk be vékonyan földdel és locsoljuk meg. Ne öntözzük túl, csak nyirkos legyen a föld a későbbiekben is! Helyezzük a ládát világos ablakba, vagy használj mikrozöldség termesztő párnát, szórd rá a magokat és tartsd nedvesen.
Felhasználása:
Általában 10-12 nap után már vágható a hajtás, amint eléri a 10 cm magasságot.
Tipp: A tálcákat ne ürítsük ki az első vágás után, mivel a borsómagok gyakran másodszor is kihajtanak.