Leírás
Gyöngyhagyma - Barletta
A hagymácskák alakja gömb, héjuk fehér. Tenyészideje közepes, enyhén csípős ízű, A hagyma átmérője 2-3 cm, enyhén csípős ízű, nyers fogyasztásra és savanyításra alkalmas. Hosszabb időre nem tárolható. Termesztéséhez apró morzsás, jó szerkezetű, sík felszínű, gyommentes talaj szükséges. Kiemelkedően fontos, hogy a magok 4-5cm mélyre kerüljenek, mert a talaj felszínére kerülő hagyma a napfény hatására megzöldülhet. Növényvédelme megelőző jellegű, elsősorban a hagymalégy és a peronoszpóra ellen kell védekeznünk. A termés betakarítását akkor kezdjük el, amikor a kis hagymák mérete elérte a kívánt nagyságot.
- a tasak 5g vetőmagot tartalmaz.
- gömb alakú, kis méretű
- közepes tenyészidejű
- ajánlott sortávolság: 12,5cm
- ajánlott tőtávolság: 1,5cm
- Vetés: tavasszal III-IV, VII között, 4-5 cm mélyen. Sortávolság: 20 cm. Tőtávolság: 1,5-2 cm. Optimális csírázási talajhőmérséklet 18-20°C.
- Szedés: VI-VII, IX-X. vetéstől függően, amikor lombja száradni kezd.
Tipp: a nagyon apró gyöngyhagymát könnyebb megtisztítani, ha előtte forró vízbe tesszük.