A biokertapolas.hu weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb böngészési élmény nyújtásában. Az elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Bio-Lucerna csíramag

Ár:
450 Ft (354 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BKM10903
Gyártó: Budapesti Kertimag
Elérhetőség: 6 db raktáron

Legalább 7 nap csíráztatás után fogyasztható.
Csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának a lehetőségét.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Csíratál Műanyag, 3 részes Csíratál Műanyag, 3 részes
1.850 Ft

Leírás és Paraméterek

A lucerna csíra igen magas C-, B-, B12-, D és E, K vitamin tartalmú, sok benne a vas és a kalcium, továbbá a foszfor és a magnézium. Fogyasztása terhes nőknek nem ajánlott. Salátákban, vagy túró és vajkrémekben kenyérre kenve rendkívül finom. Diószerű íze miatt sajtok mellé kiváló csemege.
A kész csírákat 7 nap elteltével fogyasszuk.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó mag!

Csíráztatás menete:

  1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órát.
  2. Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel. Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük.
  3. Tartsuk az edényt 18-20 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfényes helyen.
  4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel.
  5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.

A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.

Csíra - Tippek

VITAMINBOMBA A TÉLI NAPOKON IS

A január-februári hideg téli időszakban szervezetünk nagyon ki van éhezve a vitaminokra és ásványi anyagokra. A fólia alatt termesztett zöldségeknek - az UV fény hiánya miatt- jóval alacsonyabb a vitamintartalma, mint a szabadföldön termesztettnek, ezért ilyenkor még nehezebb pótolnunk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat.

Mit tehetünk hát ezekben a hónapokban egészségünkért? - a mi javaslatunk: egy kis változatosság az étrendünkbe; egy közös pár perces napi program, amiben otthon még a gyerekek is szívesen részt vesznek; a csíráztatás. Nagyon egyszerű dolog, nincs vele sok feladatunk. Naponta két alkalommal foglalkozunk vele 2-3 percet, és 3 – 4 nap múlva már eszegethetünk is!

Vitamindús és egészséges - a csírák koncentráltan tartalmazzák a növény fejlődéséhez szükséges vitaminokat, tápanyagokat, enzimeket. Táplálóak, mégsem hízlalók. Normalizálják az anyagcserét, segítik a szükséges tápanyagok felszívódását és beépülését.

Változatos - ehetjük akár nyersen, vajas kenyérre, szendvicsre pakolva, salátánkba, joghurtunkba keverve, de készíthetünk belőlük vegyes köreteket is. Más-más csírafajtáknak különböző íze és eltérő élettani hatása van. Ízük nagyon hasonlít az adott mag növényének ízéhez, például a retekcsíra olyan, mintha valóban retket enne az ember.

Miben csíráztassunk? - Legjobban akkor járunk, ha egy műanyag, vagy agyag csíráztató tál legalsó, zárt részét használjuk erre a célra. Ha többféle magot szeretnénk csíráztatni, emeletes csíratál a legpraktikusabb megoldás.

Biokertbarát Tippünk - Ha B2 vitaminban gazdag csírát szeretnénk, sötétebb helyen csíráztassunk, ilyenkor a növénykénk is világosabb lesz.  Amennyiben világos helyen (pl ablak előtt ) tartjuk a magokat, élénkzöld és C vitaminban gazdag csírát kapunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő