A biokertapolas.hu weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb böngészési élmény nyújtásában. Az elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Bio-Len csíramag

Bio-Len csíramag Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
450 Ft (354 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BKM18905
Gyártó: Budapesti Kertimag
Elérhetőség: 5 db raktáron

Prosztata panaszok, ekcéma, érelmeszesedés, anyagcserezavarok megelőzésére...

Kiszerelés
20g
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Csíratál Műanyag, 3 részes Csíratál Műanyag, 3 részes
1.850 Ft

Leírás és Paraméterek

A bio lenmag gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, szilíciumot, rezet, fluort, jódot. Rendkívül magas esszenciális zsírsavakban, melyek miatt megelőző és enyhítő hatást tulajdonítanak az ekcéma, prosztata panaszok, érelmeszesedés és anyagcserezavarok esetében. 2-3cm-es csírás állapotba, önmagában, vagy sovány túróval, túrókrémmel fogyasztva javasoljuk. 

A csíráztatás menete:

  1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd ezt követően langyos vízben áztassuk 12 órán át.
  2. Ismételt leöblítést követően terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára, és az alsó edényt töltsük tele vízzel! Amennyiben nincs speciális csíratálunk, egy nedves szűrőpapíron is végezhetjük a műveletet.
  3. Tartsuk az edényt 18-20 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfényes helyen!
  4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel!
  5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.

A magvak ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.
A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.
A termék felhasználható a csomagolástól számított 3 évig. 

Csíra - Tippek

VITAMINBOMBA A TÉLI NAPOKON IS

A január-februári hideg téli időszakban szervezetünk nagyon ki van éhezve a vitaminokra és ásványi anyagokra. A fólia alatt termesztett zöldségeknek - az UV fény hiánya miatt- jóval alacsonyabb a vitamintartalma, mint a szabadföldön termesztettnek, ezért ilyenkor még nehezebb pótolnunk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat.

Mit tehetünk hát ezekben a hónapokban egészségünkért?a mi javaslatunk: egy kis változatosság az étrendünkbe; egy közös pár perces napi program, amiben otthon még a gyerekek is szívesen részt vesznek; a csíráztatás. Nagyon egyszerű dolog, nincs vele sok feladatunk. Naponta két alkalommal foglalkozunk vele 2-3 percet, és 3 – 4 nap múlva már eszegethetünk is!

Vitamindús és egészséges - a csírák koncentráltan tartalmazzák a növény fejlődéséhez szükséges vitaminokat, tápanyagokat, enzimeket. Táplálóak, mégsem hízlalók. Normalizálják az anyagcserét, segítik a szükséges tápanyagok felszívódását és beépülését.

Változatos - ehetjük akár nyersen, vajas kenyérre, szendvicsre pakolva, salátánkba, joghurtunkba keverve, de készíthetünk belőlük vegyes köreteket is. Más-más csírafajtáknak különböző íze és eltérő élettani hatása van. Ízük nagyon hasonlít az adott mag növényének ízéhez, például a retekcsíra olyan, mintha valóban retket enne az ember.

Miben csíráztassunk? - Legjobban akkor járunk, ha egy műanyag, vagy agyag csíráztató tál legalsó, zárt részét használjuk erre a célra. Ha többféle magot szeretnénk csíráztatni, emeletes csíratál a legpraktikusabb megoldás.

Biokertbarát Tippünk - Ha B2 vitaminban gazdag csírát szeretnénk, sötétebb helyen csíráztassunk, ilyenkor a növénykénk is világosabb lesz.  Amennyiben világos helyen (pl ablak előtt ) tartjuk a magokat, élénkzöld és C vitaminban gazdag csírát kapunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő