A biokertapolas.hu weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb böngészési élmény nyújtásában. Az elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Bactofil A por Pázsitra 10g

BactoFil A Por Pázsithoz Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.490 Ft (1.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BG0502001
Elérhetőség: 10 db raktáron
Kiszerelés: 2x5g

Leírás és Paraméterek

BactoFil A por pázsitokhoz, füves területekhez
10g 200m2 területre. 

A BactoFil termékcsalád a 2013-ban kiérdemelte Magyar Termék Nagydíj címet. A termék BactoFil A10 néven a nagyüzemi mezőgazdaságban már kiválóan bevált. Mivel a sikert  a kiskert- és balkontulajdonosokkal is meg szeretnénk osztani, kifejlesztették a BactoFil A por pázsitokhoz használható változatát.

HATÁSA:

  • A Bactofil Pázsithoz 6 hasznos baktériumtörzset tartalmaz, amelyek növényi hormonokat termelnek
  • ezek hatására a növények egyenletesen és gyorsan csíráznak és fejlődnek
  • erősebb gyökérzetet fejlesztenek
  • ellenállóbbá válnak a baktériumok és a gombák okozta betegségekkel szemben,
  • hamarabb indulhat a termésérés és megnőhet a termés mennyisége.
  • javítja a talaj szerkezetét, növeli a talaj tápanyagszolgáltató képességét

ELŐNYEI:

  • a pázsit dúsabb lesz
  • kevesebb vízre lehet szüksége
  • műtrágyát, vegyszert egyáltalán nem kell használnia
  • a kikopott füvet rendkívül gyorsan helyreállítja.

HOGYAN HAT?
A csomagban olyan, kifejezetten egyszikű növények - így füvek, pázsitok - tápanyagfelvételét segítő talajbaktériumok találhatók több tízmilliós nagyságrendben, amelyek eredetileg is a talajban éltek. Ezek a talajbaktériumok esőerdőkben, az ember által nem rongált, érintetlen földterületeken ma is a talajban élnek, de a műtrágyázásra való áttérés során kipusztultak. A BactoFil A porral az eredeti talajminőséget lehet visszaállítani.

A talajbaktériumok a talajban lévő olyan szerves anyagokkal táplálkoznak, amelyeket a növények nem tudnak felvenni. A baktériumok ezeket a szerves anyagokat úgy alakítják át, hogy a növények azokat képesek már felvenni, így sokkal nagyobb erőforráshoz, azaz több táplálékhoz jutnak a növények. Ettől erősebbek és szívósabbak lesznek, jobban bírják a szárazságot, ellenállóbbak lesznek a károkozókkal szemben, szakszóval élve jelentősen megnő a növények stressztűrő képessége.

KIJUTTATÁSA:
• 2 darab 5 grammos tasak
• 200 négyzetméter terület kezelésére (5 g/100 m2)
• vízoldható,
egyenletesen a talajfelszínre kell kijuttatni és a vetés- ültetés mélységébe a talajba forgatni, vagy beöntözni
• UV érzékeny

 

Mikrobiológiai készítmények

Mikrobiológiai megoldások a talajból támadó károsítók kiszorítására

Kertünk növényei és talaja is rászorul a kártevők elleni védelemre az egészséges, szép termés és a növekedés érdekében. Ha valaki bármi rendelleneset tapasztal a kertében, a helyi gazdaboltban egész biztosan kap megfelelő szakmai segítséget. A megfelelő permetszerrel aztán a kezeli a növényt.

Szerencsére a növényvédelmi lehetőségek között napjainkban fokozatosan teret nyernek a környezetkímélő módszerek, és egyre több kertbarát igyekszik ebben a szellemben gondozni növényeit, legyen szó akár virágos balkonnövényekről, akár kerti zöldségnövényekről. A környezetet nem terhelő biológiai készítmények használatával nemcsak kíméljük környezetünket, hanem sem az embereket, sem a házi- vagy vadállatokat sem fenyegeti semmilyen veszély a zöld megoldásoknak köszönhetően.  

A gondosan elültetett vagy elvetett növényeket számos talajból támadó veszély fenyegeti. Ezek a kártevők és kórokozók nagy problémát jelenthetnek, sok esetben a növényeink teljes pusztulásához vezethetnek. A hasznos mikrobiológiai termékekkel környezetkímélő módon fékezhetjük meg a káros gombák és kártevők terjedését. Növényeink számára egészséges talajéletet biztosítanak, és javítják a talaj mikrobiológiai egyensúlyát.

A hasznos mikroorganizmusok használata az emberi vagy állati egészsége tekintve semmilyen kockázatot nem jelent.

Tárolásuk

A biológiai készítmények a hideg körülményekre nem érzékenyek, sőt, fagyasztva évekig tárolhatóak. A meleg környezetre viszont érzékenyek, ezért célszerű 15°C alatt tárolni a termékeket. Így az eltarthatóságuk 6 hónapra garantált. Ennél melegebb helyen azonban 3 hónapra csökken a tárolhatóságuk. Mérlegeljünk tehát, hogy a terméket mennyi idő alatt fogunk felhasználni, és a hatékonyság megőrzése érdekében gondoskodjunk a megfelelő tárolásról. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő